היי חברים!

ובכן, הקינוח הבא הוא קינוח אלגנטי, קליל להכנה, ועשיר מאוד במרקם ובטעם. למי מכם שלא אוהבים חלבה- עשו אחורה פנה עכשיו 😉 למי מכם שכן אוהבים חלבה- עשו לעצמכם טובה ותשמרו את המתכון במועדפים. מדובר בשילוב טעמים מנצח של חלבה מתוקה, שוקולד מריר, ושברים של פקאן סיני שנותנים קראנץ' ואת הטעם החזק האופייני שלהם.
למתכון כדאי להצטייד מבעוד מועד בכוסות קטנות ואלגנטיות להגשה. עוד אופציה היא להשתמש בכוסות חד פעמיות רגילות (פחות מרשים אבל לגמרי עובד), או כלי זכוכית אישיים יפים.
אז יאללה, קדימה, למתכון! 🙂

מוס חלבה-שוקולד ופקאן סיני
מצרכים (לכ-20 כוסות אישיות, תלוי מאוד בגודל הכוסות)
– 100 גרם ביסקוויט בטעם שוקולד
– 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% + 150 מ"ל נוספים לגנאש (2 כוסות + 3/5 כוס) (למתכון טבעוני/פרווה ניתן להמיר בשמנת צמחית)
– חצי כוס טחינה גולמית (כ-120 גרם)
– חצי כוס דבש או סילאן (כ-180 גרם)
– 150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי)
– 100 גרם חלבה לקישוט
– 120 גרם פקאן סיני
הכנה
1. לרסק את הביסקוויטים בעזרת מעבד מזון או על ידי הכנסה לשקית פלסטיק וריסוק עם מערוך, לקבלת פירורים גסים (לא צריך להיות טחון לאבקה). לשמור בצד.
2. לרסק כמחצית מהפקאנים הסיניים (כ-60 גרם) בצורה דומה לכדי שברים קטנים, ולשמור בצד.
3. לערבב היטב את הטחינה הגולמית עם הדבש/סילאן.
4. בקערה נפרדת, לשבור את 150 גרם השוקולד המריר לקוביות, ולהוסיף לו 150 מ"ל שמנת מתוקה (ב-500 המ"ל הנוספים נשתמש בשלב הבא). להמיס את השוקולד והשמנת על אמבט מים חמים או במיקרוגל בפולסים של כ-20 שניות, עד להמסה מלאה וקבלת גנאש שוקולד חלק.
5. להקציף את 500 מ"ל השמנת המתוקה לקצפת יציבה. כעת, להוסיף לקערה כמחצית מתערובת הטחינה הגולמית והדבש/סילאן, ולערבב בתנועות קיפול עדינות. לאחר מכן, להוסיף את שאר תערובת הטחינה הגולמית והדבש/סילאן, ולקפל עד שהתערובת אחידה. מתקבל מוס עשיר בטעם חלבה. להכניס לשקית זילוף עם פתח עגול.
6. כעת להרכבת הכוסות: להזליף ממוס החלבה עד פחות ממחצית כל כוס אישית. לאחר מכן, לשפוך מעל המוס ככף גנאש שוקולד מריר. כעת, מעל גנאש השוקולד, לפזר מעט פירורי ביסקוויט שוקולד + מעט שברי פקאן סיני. הם לא רק מוסיפים טעם, אלא קראנץ' מאוד נחמד במרכז המוס. לאחר מכן, להזליף ממוס החלבה לתוך כל כוס כמעט עד הסוף.
7. וזהו, נותר רק לקשט- לפורר מעל לכל כוס מעט חלבה, ולקשט בפקאן סיני שלם. לשמור במקרר או במקפיא (ולהוציא להפשרה כ-20 דקות לפני האכילה). בתיאבון!
אז זהו לבינתיים, מקווה שתאהבו את המתכון 🙂 בעיניי הוא יצא מגניב וטעים באופן מפתיע!
אני כרגיל כאן לשאלות, הערות והארות.
יום מתוק!
אבינועם
פירורים
מקסים נראה שאנסה אותו
אוהבת מתכונים שנראים סוףףףף וקלים להכנה
כבר הכנתי את מוס הנוטלה שלך יצא נפלא ופרסמת אצלך את מה שהכנתי
אתה מוזמן להכנס לדף המאפים של דבורה
כשהטעם והאומנות נפגשים.
תודה דבורה! תשלחי אם תנסי ואולי אפרגן לך שוב 🙂
אם ארצה להמיר לעוגה שלמה, אפשרי?
אם כן לאיזה קוטר תספיק הכמות?
שאלה טובה, אני לא בטוח שזה יחזיק כעוגה בלי ג'לטין.. אז יתכן ויהיה צורך להוסיף ג'לטין (או לפחות אינסטנט פודינג). הייתי מנסה להכפיל את הכמות במתכון בשביל עוגה- אבל שוב, לקחת בחשבון שזה סיכון.
היי האם להכין את הקינוח כמה ימים קודם??
היי שולי, אפשרי להכין כמה ימים מראש, אבל לא הכרחי כלל. בהצלחה:)
היי
תודה על המתכונים הטעימים.
האם אפשר במוס חלבה לשים חלבה ממש או רק טחינה וסילאן???