
היי חברים!
איך נשמעת לכם גלידת מסקרפונה עם פירות יער ושוקולד לבן? טעים?
ועכשיו איך נשמעת לכם גלידה כזו שאפשר להכין בבית יחסית בפשטות ובלי מכונה מיוחדת? די מושלם, לא? 🙂
סמיפרדו הוא סוג של קינוח כזה – משמעות המילה היא "חצי קפוא" באיטלקית, ומדובר בקינוח קפוא, ללא אפייה, שלאחר מספר דקות מנוחה בטמפ' החדר בטרם ההגשה מקבל מרקם גלידתי וכיפי במיוחד
את הקינוח הגיתי בהשראת גבינת המסקרפונה החדשה של השף הלבן כחלק מפרויקט תנובה שבועות (והיא תורמת לא מעט למרקם הסופי), ותוכלו גם למצוא אותו בחוברת תנובה שבועות של השף הלבן שהגיעה שבוע שעבר ללמעלה ממיליון בתים בישראל! 3>
בעיניי זה קינוח מושלם וקליל כשלא מתחשק משהו כבד אחרי הארוחה, וגם פינוק נפלא לימים החמים שבאים עלינו לטובה (סוג של 😉 ). ואם זה לא מספיק, אז באמת שמדובר באחד הקינוחים הכי פשוטים להכנה שיש!
רוצים לדעת איך?
קדימה למתכון 🙂

צילום: דן פרץ / סטיילינג: נורית קריב
סמיפרדו מסקרפונה, פירות יער ושוקולד לבן
קל / 30 דקות / אינגליש קייק 30 ס"מ
מרכיבים:
1 ביצה
1 חלמון
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה השף הלבן 32% / 38%
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף אבקת סוכר
1/2 גביע (125 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן, בטמפרטורת החדר
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
3/4 כוס פירות יער סנפרוסט, מופשרים + 2 כפות לקישוט

אופן ההכנה:
- מניחים מעל להבה נמוכה קערת נירוסטה (או סיר קטן) מעל סיר שבו מעט מים רותחים. שמים בקערה את הביצה, החלמון והסוכר ומקציפים במהירות בינונית כ-2 דקות. מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים 5-4 דקות נוספות, עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מניחים בצד.
- שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, הווניל ואבקת הסוכר ומקציפים 3-2 דקות עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים מעט במהירות נמוכה רק עד שהגבינה נטמעת בקצפת. מקפלים את קצפת המסקרפונה לתוך קציפת הביצים.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. מפזרים את השוקולד הלבן בתחתית התבנית בשכבה אחידה. יוצקים מחצית מתערובת המסקרפונה ומיישרים, תוך שמהדקים בעדינות בעזרת כף או לקקן. מעבירים למקפיא.
- שמים את פירות היער בקערה שטוחה, מועכים בעזרת מזלג ומסננים מנוזלים. מקפלים את פירות היער לתוך תערובת המסקרפונה שנותרה בקערה. מוציאים את התבנית מהקפיא ויוצקים לתוכה את התערובת ומיישרים תוך כדי הידוק עדין. מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות.
- ההגשה: מסירים את הניילון הנצמד העליון והופכים את הסמיפרדו על צלחת מתאימה. מסירים בעדינות את הניילון הנצמד שבתחתית ומפשירים כ-5 דקות. מקשטים בפירות יער.
מקווה שאהבתם את המתכון, ואני כאן כרגיל לכל שאלה 🙂

לעוד מתכונים בפרויקט תנובה שבועות:
– פאי גבינת שמנת, חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה
– קינוחי קרם גבינה, תמר ופקאן
– שושני שמרים גבינה וריבת חלב
– טארט נוטלה מסקרפונה
– קינוחי גבינה ברולה עם הפתעת שוקולד
– גאלט אגסים מסקרפונה
– עוגת גבינה, טופי וערמונים
– שקיקי פילו במילוי פירות יער לצד רוטב וניל
חג שבועות שמח וחמים!
אבינועם
פירורים
תגובה אחת בנושא “סמיפרדו מסקרפונה, פירות יער ושוקולד לבן”