
היי חברים!
חג שבועות מתקרב, ואיתו כל המתכונים הכי כיפיים שיש (תדמיינו אימוג'י חובק עוגת גבינה בהתמוגגות).
בשנה שעברה סביב החג הזה, היה לי העונג והזכות להשתתף בחוברת שבועות של השף הלבן, ו"להגיע" אליכם הביתה עם כמה מתכונים מיוחדים לחג 🙂 השנה פיניתי את המקום לנבחרת חדשה ומהממת של בלוגרים מובחרים, ואחרי אירוע להשקת החוברת החדשה רק אגיד לכם שיש לכם למה לצפות החג הזה.
גם ממני תוכלו לצפות לכמה מתכונים חדשים החג, אז תחזיקו חזק 🙂
את המתכון הבא הלוואי שמישהו היה ממציא עבורי עוד כשהייתי קטן, ואז פשוט מכין לי אותו כל בוקר (מה, כמה כבר ביקשתי?). כי א. החלום האמריקאי שלי כשהייתי ילד היה לפתוח את הבוקר עם "Blueberry Muffin", וזה משום מה אף פעם לא קרה.
ב. אני מעריץ שרוף של אוכמניות בכל נגזרותיהן.
ג. אותו דבר כמו ב', רק עם גבינה.
ד. החיסרון היחיד שיש בעיניי במאפין אוכמניות עסיסי ומעולה, הוא העובדה שלרוב לא הרגשתי שהוא נותן לי את משחקי המרקמים שמתחשק לי, וכאן בדיוק נכנס עניין המילוי והקראמבל.
ובגלל כל אלה, המתכון הזה הוא מנצח בעיניי. כי מדובר במאפינס עם מילוי גבינת שמנת ואוכמניות, וקראמבל פריך וחמאתי שמתפצפץ מלמעלה, שמייצגים את הטוב מכל העולמות ❤️
את המתכון יצרתי בשיתוף עם השף הלבן. אגב, מי שרוצה להשתמש בגבינת שמנת שמנמנה יותר, יכול להמיר בכמות זהה של הנפוליאון הקלאסית. עם זאת זה יוצר מאפינס קצת יותר כבדים, קחו בחשבון.
אמנם המתכון מחולק ל-3 חלקים, אבל אל תירתעו מהעובדה הזו – כל חלק הוא ממש זריז להרכבה, ובאמת מדובר באחד המתכונים הקלים. תנסו ותראו, זו הבטחה!
אז קדימה, למתכון 🙂
מאפינס גבינת שמנת ואוכמניות בציפוי קראמבל
מצרכים (לכ-12 מאפינס גדולים, או כ-18 בתבנית שקעים):
למילוי השמנת:
1 גביע שמנת נפוליאון 16% השף הלבן
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
לקראמבל:
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס סוכר
40 גרם חמאה קרה תנובה, חתוכה לקוביות
למאפינס:
1 כוס חלב תנובה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1-1/3 כוסות קמח לבן
2/3 כוס קמח מלא (אפשר להחליף בקמח לבן ולהשתמש בסה"כ 2 כוסות קמח לבן)
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס אוכמניות קפואות, מופשרות ומסוננות
הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מתחילים במילוי השמנת: שמים בקערה שמנת נפוליאון, סוכר, ביצה ותמצית וניל. מערבבים היטב עד לאיחוד החומרים. מניחים בצד.
2. ממשיכים עם הקראמבל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם בקערה רגילה) שמים קמח וסוכר ומערבבים. מוסיפים חמאה, ומעבדים מעט עד לקבלת תערובת פירורית (אם אין מיקסר אז מעבדים ידנית עם קצות האצבעות). מכסים בניילון נצמד ושמים בקירור עד לסיום ההכנה.
3. שמים בקערה חלב, שמן קנולה, סוכר, ביצה ותמצית וניל וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת מנפים יחד קמח לבן, קמח מלא (אם רוצים) ואבקת אפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מרכיבים: יוצקים את בלילת המאפינס לתוך כל תבנית אישית / שקע עד ל-1/2 מהגובה, ושמים במרכז כף-כף וחצי של תערובת גבינת השמנת. מפזרים מספר אוכמניות שמנמנות מעל כל מאפין, ומסיימים בפיזור של הקראמבל שהכנו ושמרנו בקירור. מכניסים לתנור לכ-20-22 דקות, עד שהקראמבל מזהיב והמאפינס תפוחים ושמנמנים. מוציאים ומצננים לטמפ' החדר. מגישים או שומרים בקירור ל-3-4 ימים.
וזהו להפעם, מקווה שתאהבו!
אני כרגיל אני תמיד נמצא כאן לשאלות והערות.
יום מתוק,
אבינועם
נראים כל כך טעימים!
תודה רבה!
1 קופסת גבינה על 12 מאפינס ?! אתה בטוח ?! הכמות של הגבינה מגוחכת ל 12 עוגות אישיות
אפילו אין כפית של גבינה למאפין אחד….לא נראה לי….ולקחתי בחשבון שאתה מוסיף סוכר וביצה, עדיין הגבינה מועטה מדי… אתה מוכן לבדוק את המתכון שוב? תודה
היי אורה, המתכון מדויק. הגבינה אמורה רק ליצור קצת מילוי עסיסי למאפינס. אם את רוצה יותר מילוי, מוזמנת להכפיל כמויות שלו ולאפות כרגיל. בהצלחה
תודה רבה רבה על התשובה