היי חברים 🙂
אם תשאלו אותי, תמיד חשבתי שקאפקייקס הם בעיקר מאפינס מגונדרים ולא לגמרי מוצדקים. לרוב מאפינס פשוטים ביותר (לעיתים טיפה יבשושיים 😉 ) עם קרם חמאה סוכרי וצבעוני מעל. קומבינציה חמודה והכל, שבתאכלס לא תמיד תהיה טעימה במיוחד.
אבל…
יש מקרים שבהם הציפוי הוא לגמרי, לגמרי מוצדק.
במקרה הזה, הוא עשוי מגבינת מסקרפונה שמוסיפה טעמים ומתפקדת מעולה כחלק הדומיננטי של הציפוי. המסקרפונה עוזרת להחליף את קרם החמאה הכבד (והלא מאוד טעים, בוא נודה בזה) שאנחנו מורגלים אליו, וליצור קרם ונילי עשיר וכיפי שלא נמאס (באמת לא נמאס 🙂 היה צריך להפריד אותי בכוח מלהמשיך ללקק את המקצף). השתמשתי במסקרפונה החדשה של השף הלבן שמשתלבת אצלי מעולה כאן, היא מוצקה ויציבה במידה הנכונה, ומשתדכת במתכון הזה למאפינס בננה ואגוזי לוז שמשלבים רסק בננות, שמניב מאפינס עסיסיים מאוד (מאפינס יבשושי לא בבית ספרנו!) בתוספת קראנץ' חמוד וטעם עדין שמגיע מהאגוזים. אוהבי השוקולד מביניכם – אם תרצו להוסיף שוקולד צ'יפס, אני לא אכעס עליכם, אבל קחו בחשבון שהטעם שלהם עלול קצת להעפיל.
בקיצור, מושלם לאירוע קטן של חברים / בני משפחה או סתם כקינוח כיפי שגורם לכל אחד להרגיש שחשבתם עליו במיוחד.
עכשיו דיברתי מספיק, קדימה למתכון 🙂
קאפקייקס בננה ואגוזי לוז עם קציפת מסקרפונה
חומרים (לכ-15 יחידות):
למאפינס:
150 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר
1/2 כפית משחת וניל / 1 כפית תמצית וניל איכותית
2 בננות גדולות (או 3 קטנות), בשלות
2 כפות מיץ לימון
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפייה)
1 גביע שמנת חמוצה תנובה 15%
3 כפות אגוזי לוז, שבורים גס
לקרם מסקרפונה וניל:
2 גביעי מסקרפונה השף הלבן
2 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן
1 כפית משחת וניל / 2 כפיות תמצית וניל איכותית (משחה מוסיפה גרגירים מהממים לציפוי)
4 כפות אינסטנט פודינג וניל (1 חבילה רגילה של 80 גרם)
לבננה מקורמלת:
1 בננה גדולה, פרוסה למטבעות
1 כף מיץ לימון
3 כפות סוכר חום בהיר
הכנה:
1. למאפינס: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם בקערה רגילה עם מטרפה), מערבלים יחד חמאה וסוכר לקבל תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים וניל ומערבלים מעט שוב.
2. בצלחת עמוקה נפרדת, מרסקים בננות במזלג לרסק. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ומערבבים היטב (הלימון לא רק מוסיף טעם, אלא עוצר את ההתכהות של הבננות שמתרחשת כשהבשר שלהן נחשף לאוויר).
3. מוסיפים לקערת מיקסר את תערובת הבננות ומערבבים, ולאחר מכן את הביצים. לאחר עירבוב נוסף, מוסיפים את הקמח פנימה ומעבדים רק עד שהקמח נטמע בבלילה. יוצקים פנימה שמנת חמוצה ואגוזי לוז, ומערבבים גם כאן רק עד שהם נטמעים בבלילה פנימה.
4. יוצקים כ-2 כפות בלילה גדושות לתוך כל תחתית קאפקייקס, עד גובה של כ-2/3 מהתחתית. אופים בתנור כ-15-20 דקות, עד שהבלילה מזהיבה וקיסם שננעץ בפנים יוצא יבש עם פירורים לחים. מניחים על רשת לצינון מלא.
5. לקציפת המסקרפונה: בקערת מיקסר עם מקצף, מקציפים גבינת מסקרפונה על מהירות נמוכה כ-1/2 דקה עד שהיא נהיית מעט אוורירית ורכה יותר. מוסיפים שמנת מתוקה ומשחת / תמצית וניל ומקציפים על מהירות נמוכה כ-1/2 דקה נוספת, שהגבינה והשמנת מעט יתאחדו. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, מגבירים למהירות בינונית ומקציפים מעט רק עד קבלת קרם יציב ואחיד (זה יקרה מהר). מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול ושומרים בקירור.
6. לבננות מקורמלות: מערבבים פרוסות בננה עם כף מיץ לימון. מייבשים עם נייר סופג ומעבירים לצלחת יבשה. מפזרים סוכר חום, ומקרמלים בעזרת ברנר עד לקבלת קרמל ענברי מעל הבננות.
7. מרכיבים: מזלפים בעיגול קרם מסקרפונה מעל כל מאפין, מבפנים החוצה ואז חזרה פנימה לקבלת ציפוי מלא בצורת חרוט. מקשטים עם פרוסת בננה מקורמלת. מגישים ונותנים ביס ענקקקק, או שומרים מכוסה בקירור כיומיים. בתיאבון 🙂
אז זהו להיום, מקווה שאהבתם את המתכון הבנני-גבינתי-אגוזי מופלא הזה.
אני כמובן כאן להערות או שאלות 🙂

שיהיה יום מתוק!
אבינועם
פירורים